Lisa Jeannin/Rolf Schuurmans, Johanna Karlsson, Jockum Nordström & Dan Wolgers

Utan söm och socka, Hellvi Kännungs, Gotland

7.7—29.7 2012

This year’s exhibition at Hellvi Kännungs (Gotland) is a collaboration with Jockum Nordström, who has made a personal selections of the artists: Johanna Karlsson, Lisa Jeannin / Rolf Schuurmans and Dan Wolgers. Jockum Norström is also participating in the show.

Press Release

From Press Release: (in swedish)
Galleri Magnus Karlsson har glädjen att presentera utställningen Utan Söm och Socka på Hellvi Kännungs, Gotland. Hellvi Kännungs är galleriets projektrum sommartid och öppnade förra året med utställningen Pudelns Hjärna sammanställd av Jens Fänge. Tanken med projektrummet är att skapa förutsättningar för oväntade möten och uppmuntra nya samarbeten och idéer.

Årets utställning är ett samarbete med konstnären Jockum Nordström. Jockum, som också deltar i utställningen, har gjort ett personligt urval av deltagande konstnärer; Johanna Karlsson, Lisa Jeannin/Rolf Schuurmans och Dan Wolgers. Konstnärskap med personlig röst som genomsyras av poetisk känslighet och lustfyllt allvar. Till utställningen har de gjort nya arbeten i olika tekniker såsom film, collage, teckning och skulptur.

Lisa Jeannin, född 1972 i Uppsala, bor och arbetar i Hakebo, Sverige. Utbildad på Malmö Konsthögskola 1996-2001 och The Art Academy of s’Hertogen Bosch (NL). Rolf Schuurmans, född 1972 i Oss (NL), bor och arbetar i Hakebo, Sverige. Utbildad på The Art Academy of Tilburg (NL). De har arbetat tillsammans sedan 2005. De har gjort flertalet utställningar runt om i Europa och i USA. Den senaste våren 2012 på Galleri Christian Larsen i Stockholm. Det finns ingen bruksanvisning till Jeannins/Schuurmans konstnärskap. Det finns ingen manual för tolkningar och analyser, inget facit att rätta upplevelsen efter. Ingen verklighet med ensamrätt. Vad det handlar om är snarare att träda in i deras värld och med lyssnande blick och seende hörsel ge efter på behovet av att med språkets karta och kompass orientera sig. Vi får möta fragment av verkligheten som den kan te sig, i all sin motsägelsefullhet.

Johanna Karlsson, född 1968 i Göteborg, bor och arbetar i Stockholm. Utbildad på Kungliga Konsthögskolan 1991-1997. Hon har visats i separat- och grupputställningar i Sverige och Europa. Hennes skulpturer i enkla material (gips, lera, papier marché) och teckningar i blyerts och blandteknik undersöker omsorgsfullt djur och natur ur ett egensinnigt perspektiv. Verken gör betraktaren osäker på storleksförhållanden, autencitet och proportioner och ger innehållet nya betydelser.

Jockum Nordström, född 1963 i Stockholm där han bor och arbetar. Han har ställt ut regelbundet sedan slutet av 1980-talet och har etablerat sig som en av Sveriges mest uppmärksammade konstnärer med utställningar runt om i världen. Parallellt har han även arbetat med barnböcker, illustration, film och musik. I dagarna släppte han sin första skiva tillsammans med Joakim Åhlund (se mer information längre ner i mailet). I höst visas han av galleriet Zeno X i Antwerpen och till våren 2013 har han större separatutställning på museet LaM i Lille, Frankrike. Den turnerar sedan till Camden Arts Centre i London.

Dan Wolgers, född 1955 i Stockholm där han bor och arbetar, räknas som en av Skandinaviens mest inflytelserika och diskuterade konstnärer i sin generation. Mellan 1995-1998 var han professor vid Konsthögskolan i Stockholm och har genom sitt konstnärskap och sin lärargärning haft stor påverkan på den svenska konstvärlden. Hösten 2011 visade han nya verk, en svit grafiska blad och tredimensionella objekt på Galleri Riis Stockholm som sedan visades på Galleri Riis Oslo vintern 2012. Andra separatutställningar genom åren har varit Galleri Riis Oslo 2010 och 2008, Sjöhistoriska museet Stockholm 2004, Galleri Lars Bohman Stockholm 2003, Liljevalchs Konsthall Stockholm 2001 och Malmö Konstmuseum 1995. Bland grupputställningar Wolgers deltagit i kan nämnas Venedigbiennalen 1990, Moderna Museet samma år, Liljevalchs Konsthall och Sydneybiennalen 1992, Färgfabriken 1996, Nationalmuseet Stockholm 1999, Malmö Konstmuseum 2001, Dunkers Kulturhus 2003, Magasin 3 2005. Skulpturen ”Torso” installerades 2010 vid museet Fotografiska i Stockholm.

Opening hours: every day 12–16.
Hellvi Kännungs 207, 624 50 Lärbro, Gotland, Sweden

More information:
www.hellvi.blogspot.se

Upcoming Exhibition

Susanne Johansson

Half-life

2.10—6.11 2021

Contact

email

info@gallerimagnuskarlsson.com

phone

+46 8 660 43 53

address

Fredsgatan 12 • S-111 52 Stockholm, Sweden

instagram

Follow us on Instagram

gallery hours

Tuesday–Friday 12.00–5.00 pm
Saturday 12.00–4.00 pm
or by appointment.

hellvi kännungs

hellvi.blogspot.com

le manoir

www.lemanoirbanyuls.com