Jens Fänge, Jeff Olsson, Helene Billgren & Carl Hammoud at Bohusläns museum

”Samlarens blick — konst ur samtida samlingar”, Konsthallen — Bohusläns museum, Uddevalla, Sweden, 26.4—8.6 2014

Some of the participating artists:
Jens Fänge, Tuija Lindström, Peter Johansson, Annica Karlsson Rixon, Jacob Dahlgren, Andreas Eriksson, Lotta Hannerz, Ann Eringstam, Jeff Olsson, Maria Miesenberger, Eva Klasson, Gerry Johansson, Lovisa Ringborg, Julia Peirone, Dana Sederowsky, Helene Billgren, Patrik Andine, Omid Delafrouz, Leif Elggren, Lotta Antonsson, Carl Hammoud, Annika von Hausswolff, Carl Michael von Hausswolff, Tomas Lundgren & Maria Johansson.

 

More Information:
www.bohuslansmuseum.se

 
Från press release:
 

Vad och vilka svenska konstnärer karaktäriserar de senaste femton åren inom svensk samtidskonst? I utställningen ”Samlarens blick” presenteras en bred exposé över svensk samtidskonst baserad på ett urval verk ur två västsvenska samlingar. De båda samlarna har som en viktig utgångpunkt att sätta kvalité i fokus. De har även ett betydande intresse för fotografi, vilket kommer att framgå av utställningen. 

 

I ”Samlarens blick” presenterar ett 40-tal konstnärer ur de generationer som är födda från 1950-talet och framåt. Många av konstnärerna/ fotograferna arbetar med en konceptuell utgångspunkt i sina verk. De är från olika generationer, men de har alla gemensamt att de arbetar med ett teoretiskt ramverk och ett ifrågasättande av det traditionella konstbegreppet. Verken refererar till allt från konceptuella strömningar till samtida måleri och fotografi. Tonvikten ligger på det senaste decenniets måleri och fotografi.

 

Förmer information:
www.bohuslansmuseum.se

April 26, 2014