Bella Rune

Frekvenskontroll

4–11.10, 2018, Bångska våningen, Stockholm, Sweden

Participating artists:

Lina Bjerneld
Anna Engver
Dick Hedlund
Niklas Karlsson
Bella Rune
Christian Simonson

From Press Release (In Swedish only):

Se! presenterar
FREKVENSKONTROLL

Bångska våningen, Stureplan 6
Vernissage torsdag 4 oktober kl. 17 – 21
Öppettider fredag till torsdag kl. 13 – 18.

I den här utställningen presenterar vi en samling konstnärer vars verk rör sig mellan ytterligheter. Konst som rör sig från det absolut tysta och stilla över till det dånande uppbrottet. Delarna kan ses som sammankopplade i en berättelse om skapande och förgörande, om historia och framtid. På ett annat plan handlar det om kontrollen i utförandet. En berättelse om skapandes val, begränsningar och möjligheter.

Christian Simonsons bildrum är resultatet av en inkännande process. Staden och landskapet sedd som en scen, där föreställning och konkret form likt kulisser är utbytbara delar.
Niklas Karlssons abstrakta måleri består av mönster och material. Vågmönster som liknar radiovågor, i väl avvägd skala. I varje målning finns en anomali.
Bella Rune gör skulpturer från golv till tak. Med textilen formar hon inre rum, som både innesluter och sänder ut information. Skulpturer som bokstavligen knyter ihop arkitektur och kropp, bildyta och rum
Anna Engvers bilder visar människor i rörelse. Det verkar som hon sökt in i bruset för att få fatt i just deras kvalitéer.
Dick Hedlunds skulpturer påminner om civilisationer som kommit och gått. Fasta former som inte skulle kunna förändras, men som brutits. Konkreta brott där framtid och dåtid smälter ihop med nuet. Nästa steg vore att ett frö skulle gro i sprickan.
Lina Bjernelds måleri pendlar mellan abstraktion och figuration och mellan installation, målning och objekt. Vissa delar är snabbt utförda, andra har krävt avsevärt mycket längre tid. Ett arbete som handlar om att ställa in frekvenserna på olika nivåer och att balansera det primära och det perifera. Det intuitiva är frekvensen och analysen är kontrollen.

Se!s arrangörer:
Jenny Danielsson
Joakim Heidvall

More information:
www.facebook.com/Se-utställningar

Upcoming Exhibition

Contact

email

info@gallerimagnuskarlsson.com

phone

+46 8 660 43 53

address

Fredsgatan 12 • S-111 52 Stockholm, Sweden

instagram

Follow us on Instagram

gallery hours

Tuesday–Friday 12.00–5.00 pm
Saturday 12.00–4.00 pm
and by appointment.

The gallery is currently closed for the holidays

hellvi kännungs

hellvi.blogspot.com

le manoir

www.lemanoirbanyuls.com