Bella Rune

Bella Runes Portal

Från pressrelease (In Swedish only):

Den 4 maj, introducerar Västerås konstmuseum konstnären Bella Runes nya digitala konstverk Bella Runes Portal. Upplev en parallell verklighet utomhus i Västerås stadsrum när som helst på dygnet.

Du upplever konstverket utomhus, när som helst, i omgivningarna vid Karlsgatan och Skrapan. Bella Runes Portal existerar som en andra, virtuell verklighet längs Karlsgatan och på Skrapantorget i Västerås City. På svenska betyder Augmented Reality förstärkt verklighet och det är samma teknik som används bland annat för mobilspelet Pokémon GO.

Genom att arbeta med digitala system, föreslår Bella Rune möjliga och omöjliga skulpturer av de byggstenar och energier som finns i Västerås stadsrum. Verket utforskar gränsen mellan fysisk verklighet och en virtuell värld och utmanar våra föreställningar om hur vi kan möta och uppleva konst.

"Våra mobiler är scenen för våra publika jag, men här utspelar sig också det mest privata, vilket gör mobilen till det perfekta redskapet för att söka poetiska stigar i stadens gemensamma utrymmen, där privat och offentligt samexisterar. Den immateriella verkligheten är fri från tyngdlag, lukt och åldrande och inga tillstånd behöver sökas, så förslag kan testas i en gemensam, klardrömmande stadsvandring." menar Bella Rune.

Verket Bella Runes Portal introduceras 4 maj och pågår tillsvidare. Verket Bella Runes Portal produceras av Västerås konstmuseum och utgör en del i Region Västmanlands utvecklingsprojekt Ett kulturliv för alla – Konst (EKFA) 2020.

För att uppleva konstverket måste du ladda ner appen Bella Runes Portal. Den finns där du hittar andra appar för din mobil. Finns kostnadsfritt för både iPhone och Android.
Verket upplevs utomhus i delar av Västerås City. En bra startpunkt kan vara vid Karlsgatan 2 för att sedan gå mot "Skrapantorget". Appen vägleder dig!
Det har också producerats en liten film som instruerar och skapar förståelse för det immateriella verket.
Se filmen här

För mer information:
www.vasteraskosntmuseum.se/projekt

Upcoming Exhibition

Contact

email

info@gallerimagnuskarlsson.com

phone

+46 8 660 43 53

address

Fredsgatan 12 • S-111 52 Stockholm, Sweden

instagram

Follow us on Instagram

gallery hours

Tuesday–Friday 12.00–5.00 pm
Saturday 12.00–4.00 pm
and by appointment.

The gallery is currently closed for the holidays

hellvi kännungs

hellvi.blogspot.com

le manoir

www.lemanoirbanyuls.com