Carl Hammoud

Åke Andrén Stiftelse konstnärsstipendium

14-16.9 2012, Carl Hammoud, Liljevalchs, Stockholm, Sweden

From Press Release: (in swedish)

Under tre dagar, 14-16 september, visar Liljevalchs en handfull målningar av Carl Hammoud i samband med att han tilldelas Åke Andréns nyinstiftade stora konstnärsstipendium. Gratis inträde. Ordinarie öppettider.

Liljevalchs chef Mårten Castenfors beskriver hans konstnärskap på följande sätt:
"Carl Hammoud är en enveten och dröjande målare som med små penslar och ett fenomenalt ljusmåleri snarare söker sig till, än undviker, komplexitet. I fokus står ofta det övergivna rummet - det magiska och förtätade - överfyllt av oskrivna papper, arkiverade böcker, omkullvälta stolar och tomma hyllors vemod. Bildvärlden är alltid exakt, sordinerat ödslig, och satt i en hårfin balans mellan kaos och ordning."

Carl Hammoud är född 1976 i Stockholm där han också arbetar och bor. Han är utbildad på Konsthögskolan Valand i Göteborg. Han har haft en rad separatutställningar och hans verk har också visats i grupputställningar i USA, Tyskland, Finland och Sydkorea. Han konst finns även i offentliga och privata samlingar i Storbritannien, Nederländerna, Tyskland och Sverige.

Stiftelsen som bildades sommaren 2011 genom en donation av bankdirektör Åke Andrén i Värnamo delar nu ut sitt konstnärsstipendium på 500 000 kronor för allra första gången.

Carl Hammoud har mottar stipendiet "...för sin konstnärliga konsekvens och för att han utan åthävor, med största koncentration, avtäcker vår egen inre och yttre världs hemliga gömslen. Med sitt egensinniga och smått surrealistiska universum får Carl Hammoud oss att se och förnimma både det lockande och det skrämmande i glappet mellan dröm och verklighet." *

More information:
http://www.liljevalchs.se/utstallningar/carl-hammoud

Upcoming Exhibition

Contact

email

info@gallerimagnuskarlsson.com

phone

+46 8 660 43 53

address

Fredsgatan 12 • S-111 52 Stockholm, Sweden

instagram

Follow us on Instagram

gallery hours

Hellvi Kännungs is closed until next summer.
The gallery in Stockholm is closed for the summer.

hellvi kännungs

hellvi.blogspot.com

le manoir

www.lemanoirbanyuls.com