Carl Hammoud & Dan Wolgers

Om böcker

17.10-24.11 2013 Fullersta Gård, Huddinge, Sweden

From Press Release (Swedish only):

I grupputställningen ”Om Böcker” är det boken som objekt som står i centrum och är utgångspunkt för konstverkens tillkomst. Här möter vi samtida konstnärer och i deras arbeten kan vi se hur boken intar nya oväntade gestaltningar och belyser något fundamentalt i våra dagliga liv.

I konstnärernas arbeten kan vi få syn på hur boken intar nya oväntade gestaltningar och belyser något fundamentalt i våra dagliga liv. Ett konstnärligt verk kan beskriva hur ett system i en bokhylla endast är något skenbart, hur textens svärta och illustrationer kan omvandlas till storslagna landskap, hur bokens pärm och sidor kan ta formen av ett böljande hav. Böcker ställs på längden eller staplas på höjden, stora, små, smala och tjocka. Med böckernas hjälp kan man bygga en värld.

I vissa verk blir bokens materialitet också synlig på ett poetiskt sätt, andra verk är mer underfundiga där förnimmelser blandas ur både sagornas och realismens världar. Och vissa verk väljer istället att lyfta fram bokens formspråk i ett konceptuellt ljus.

I utställningens målning Classroom av Carl Hammoud singlar pappersarken vackert ned över stolarna, men där finns ingen text. Det skulle kunna vara en vision över framtiden, där textens och bokens materialitet inte längre existerar. Låt oss hoppas att den visionen förblir just bara en häpnadsväckande bild.

Konstnärer som ställer ut är Hillevi Berglund, Carl Hammoud, Dan Wolgers, Maria Hedlund, Johannes Heldén, Sara Wallgren och Elisabeth Westerlund.

More information:
http://www.huddinge.se/sv/Uppleva-och-gora/16625/fullersta-gard/aktuella...

image: Dan Wolgers, Betraktare / Perceiver, 1999

Dan Wolgers, Betraktare, 1999

Upcoming Exhibition

Contact

email

info@gallerimagnuskarlsson.com

phone

+46 8 660 43 53

address

Fredsgatan 12 • S-111 52 Stockholm, Sweden

instagram

Follow us on Instagram

gallery hours

Hellvi Kännungs is closed until next summer.
The gallery in Stockholm is closed for the summer.

hellvi kännungs

hellvi.blogspot.com

le manoir

www.lemanoirbanyuls.com