Idun Baltzersen

Prøvelse

28.5–8.8 2021, Haugesund Billedgalleri, Haugesund, Norway

Press Release (In Norwegian only):

Haugalandmuseet-Haugesund billedgalleri har gleden av å presentere utstillingen Prøvelse av Idun Baltzersen. Utstillingen åpner fredag 28. mai og står til og med 8. august. Alle hjertelig velkommen!

Idun Baltzersen vant 1. pris (Seglem-prisen) i den internasjonale tresnittfestivalen HIT 2019, og ble samtidig invitert til å stille ut i Haugesund billedgalleri i 2021.

Idun Baltzersen (f. 1987) er kjent for sine monumentale vegginstallasjoner av grafikk og trykkplater, og sine håndlagde kunstnerbøker. Hun arbeider eksperimentelt med papir, tøy og tre. Plater i kryssfiner bearbeides med kniv og huggjern, og bildene trykkes for hånd på ulike typer tekstiler. Hvert trykk er unikt og klippes ofte opp og settes sammen på nytt i et stort collage. Platene, som ofte males for å få det rette uttrykket, og tekstilene, samles til slutt i den ferdige presentasjonen. Det fysiske arbeidet og motstanden i materialet er en viktig del av prosessen.

Idun har gjort seg bemerket med avbildninger av tenåringsjenter og deres tilbaketrukne kroppsspråk. Hun benytter kunsthistoriske referanser og undersøker hvordan ulike kjønnsperspektiv får betydning for hvordan kropp har vært framstilt. Arbeidene til Idun tar pulsen på tiden vi lever i. Utstillingen i Haugesund billedgalleri består av arbeider med eksistensielle temaer knyttet til det digitale; internett og sosiale medier. I sin kobling mellom det analoge og det digitale, mellom det taktile og uhåndgripelige skaper hun et visuelt univers som tar opp i seg den ensomhet, utenforskap, skam og angst som så mange sliter med i dag (utdrag fra katalogtekst av Helga-Marie Nordby)

Idun Baltzersen er født i Trondheim, og bor og arbeider i Stockholm. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen samt på Konstfack i Stockholm. Baltzersen har blant annet deltatt i kollektivutstillinger på Moderna Museet i Malmø, Galleri Magnus Karlsson i Stockholm, Uppsala Konstmuseum og Kunstnerforbundet, og har hatt separatutstillinger blant annet på RAM galleri i Oslo og Galleri Magnus Karlsson i Stockholm. I 2014 mottok hun stipendium fra Stiftelsen Anna Lisa Thomson till minne og Getfotsstipendium, og i 2015 Fredrik Roos Stipendium. I 2019 vant hun Seglem-prisen (1. pris HIT-festivalen), og i 2020 ble hun nominert til «the Queen Sonja Print Award».

See film from opening:
https://haugalandmuseet.no/arrangement/digital-apning-idun-baltzersen-provelse/

For more information:
haugalandmuseet.no

Upcoming Exhibition

Contact

email

info@gallerimagnuskarlsson.com

phone

+46 8 660 43 53

address

Fredsgatan 12 • S-111 52 Stockholm, Sweden

instagram

Follow us on Instagram

gallery hours

Tuesday–Friday 12.00–5.00 pm
Saturday 12.00–4.00 pm
or by appointment.

hellvi kännungs

hellvi.blogspot.com

le manoir

www.lemanoirbanyuls.com