Idun Baltzersen

Ihle / Baltzersen – Passiv–aggressiv

25.11–18.12 2016, Kunstgarasjen, Bergen, Norway

Participating artists:
Idun Baltzersen and Anna Ihle

From Press Release (Norwegian only):

Gjennom tidskrevende arbeid, utfører vi motstand ved å ta kontroll over vår egen arbeidsdag: det er fint å svette, men det skal være på våre premisser.

Til utstillingen på Kunstgarasjen vil Ihle og Baltzersen ha sin første utstilling sammen i Norge. Tidligere har Baltzersen og Ihle stilt ut sammen på Uppsala Konstmuseum (2014), Kunstschlager (Reykjavik, 2014) og senest på Husby Konsthall (Stockholm, 2015).
Baltzersen vil vise Portal, en installasjon bestående av tresnittplater og trykk på tekstil, tilpasset veggen i Kunstgarasjen. Den forestiller to unge jenter som vender seg bort fra betrakteren, på vei inn i det ukjente eller som i et overgangsrituale.

Ihle vil vise et pågående arbeid i lind, sammen med billboardserien Tied Up og det vevde arbeidet Clothes I Cannot Keep. De siste fire årene har Anna Ihle (1984, Stavanger) jobbet med tema relatert til arbeidsmoral, arbeidsløshet, motivasjon og latskap. Ihle etterstreber en åtte til fire arbeidsdag, og bygde for tre år siden om atelieret til et treverksted. Gjennom å hengi seg til blant annet treskjæring, underkaster hun seg verdier tilknyttet en norsk protestantisk arbeidsmoral og insisterer på verdien av både kontroll, underkastelse og nytelse i arbeid. Etter endt MFA på Konstfack i 2014, har hun vist arbeider på blant annet Konsthall C, Uppsala Konstmuseum, Arbetets Museum og Art Lab Gnesta i Sverige og Spriten Kunsthall, Kunstmuseet i Nord-Trøndelag og Telemark Kunstsenter i Norge.

Idun Baltzersen (1987, Trondheim) jobber med tresnitt. Baltzersens arbeider vokser frem fra en interesse i heltinner, martyrer og ulike visuelle representasjoner knyttet til genus og seksualitet, elsket av kunsthistoriens mannlige mestere igjennom tidene. Mange av de avbildede personene ser bort fra betrakteren, de avviser betrakterens blikk, de er herskere over sine egne narrativer. Baltzersen tok sin master i kunst på Konstfack i 2014, og har en bachelor i kunst fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen. Baltzersen har tidligere stilt ut på Tegnebiennalen, Kunstnerforbundet og RAM galleri i Oslo, samt Moderna Museet (Malmö), Uppsala konstmuseum og Galleri Magnus Karlsson (Stockholm).

More information:
www.kunstgarasjen.no

Upcoming Exhibition

Contact

email

info@gallerimagnuskarlsson.com

phone

+46 8 660 43 53

address

Fredsgatan 12 • S-111 52 Stockholm, Sweden

instagram

Follow us on Instagram

gallery hours

Tuesday–Friday 12.00–5.00 pm
Saturday 12.00–4.00 pm
and by appointment.

The gallery will be open regular hours until further notice. We will follow the guidelines from the Public Health Agency of Sweden, and ask our visitors to do the same. A limited number of visitors (5) will be allowed in the gallery. We therefore kindly ask you to have patience if waiting time arises on certain occasions

hellvi kännungs

hellvi.blogspot.com

le manoir

www.lemanoirbanyuls.com