Jeff Olsson

Natten reser som en ljudlös fågel / The Night Travels Like a Silent Bird

13.2–25.4 2021, Kristinehamns konstmuseum, Sweden

From press release (In Swedish only):

Jeff Olsson, född i Kristinehamn 1981, har berättat att han har tecknat så länge han kan minnas. I tonåren valde han bort ishockeyn i Kristinehamn för tecknandet, och han fick av sin bildlärare veta att det fanns konstutbildningar att söka. Via estetiska programmet med bildinriktning på gymnasiet, konstskola på Kyrkerud hemma i Värmland och sedan konsthögskolan Valand i Göteborg växte bildvärlden fram.

I vårutställningen 2021 vill Kristinehamns konstmuseum visa Jeff Olssons värld där naturen är influerad av myter och fabler.

Jag arbetar främst med teckning och använder traditionella material såsom kol, grafitpulver, torrpasteller och papper. Ibland använder jag även vatten som jag blandar med grafitpulver och förtjockningsmedel och applicerar med pensel, något som kan ge oanade och slumpmässiga kvaliteter på pappret. I kontrast till materialets flyktiga karaktär så är processen utdragen och långsam, där lager efter lager läggs till för att uppnå den önskade svärtan.

Jag är intresserad av människans förhållande till natur och mina bilder föreställer ofta djur och människor omringade av landskapet. Scenerna i min bildvärld utspelar sig nästan alltid nattetid, delvis för att jag tecknar mycket just på natten men också för att jag är fascinerad av den ambivalens som natten erbjuder. Mörkret kan föra med sig fara och obehag, men det finns också en sorts poetisk potential i att det obestämda råder.

– Jeff Olsson.

För mer information:
www.kristinehamn.se

Upcoming Exhibition

Contact

email

info@gallerimagnuskarlsson.com

phone

+46 8 660 43 53

address

Fredsgatan 12 • S-111 52 Stockholm, Sweden

instagram

Follow us on Instagram

gallery hours

Tuesday–Friday 12.00–5.00 pm
Saturday 12.00–4.00 pm
and by appointment.

The gallery is currently open regular hours. We are following the guidelines from the Public Health Agency of Sweden. A limited number of visitors (5) will be allowed in the gallery. We therefore kindly ask you to have patience if waiting time arises on certain occasions.

hellvi kännungs

hellvi.blogspot.com

le manoir

www.lemanoirbanyuls.com