Johannes Nyholm

Las Palmas

26.5-19.8 2012, Eskilstuna Konstmuseum, Sweden

From Press realese (Swedish)

Eskilstuna konstmuseum är mycket glada över att få visa konstnären/filmregissören Johannes Nyholms senaste och mycket uppmärksammade film Las Palmas för våra besökare. Filmen visar en medelålders kvinna på solsemester som gör allt annat än att ta seden dit hon kommer. Nyholms ettåriga dotter gör en trovärdig tolkning av kvinnan och spelar mot en rad stela marionettfigurer. Enbart trailern till filmen har blivit en enorm världssensation och själva filmen markerar Johannes Nyholms tredje medverkan vid filmfestivalen i Cannes, och har vunnit flera internationella priser.

Johannes Nyholms filmer rör sig i ett gränsland mellan dröm och verklighet. Skuggvärldar med brokiga dockor, figurer och animationer flödar över och tränger sig in i vår vanliga vardag. Hans filmer visas i vitt skilda forum. Det finns ofta en lättillgänglighet som gör att de får stort genomslag publikt, på TV och internet, men andra kvalitéer gör dem intressanta även i snävare sammanhang, på filmfestivaler och i gallerimiljö

Johannes Nyholm är född 1974, med säte i Göteborg. Andra filmproduktioner av Nyholm har titlar som till exempel Puppetboy, The Tale of the Puppetboy och The Giant. Han har även producerat musikvideor till musiker som The Knife, Jenny Wilson, The Hellacopters, The Soundtrack of our Lives, Håkan Hellström med flera. Nyholm har belönats med otaliga priser på filmfestivaler runt om i världen och driver sitt eget produktionsbolag - Joclo.

More information:
http://www.eskilstuna.se/

Upcoming Exhibition

Bella Rune

Digging

12.3—16.4 2022

Contact

email

info@gallerimagnuskarlsson.com

phone

+46 8 660 43 53

address

Fredsgatan 12 • S-111 52 Stockholm, Sweden

instagram

Follow us on Instagram

gallery hours

Tuesday–Friday 12.00–5.00 pm
Saturday 12.00–4.00 pm
or by appointment.

hellvi kännungs

hellvi.blogspot.com

le manoir

www.lemanoirbanyuls.com