Johannes Nyholm

Las Palmas

13.2–173 2013, Rådhusgatan 15 (i skyltfönstret), Skövde centrum.

From Press Release (in swedish only):

Youtube-fenomen, guldbaggebelönad kortfilm, tragikomisk konst!

Konsthallen, Skövde kulturhus flyttar under en månad till ett skyltfönster mitt i city för att visa konstfilmen och installationen Las Palmas av Johannes Nyholm.

Las Palmas skildrar en dag i en ensam medelålders kvinnas liv. Det är en enkel historia om ensamhet och alienation. Rollen som kvinnan spelas av regissörens ettåriga dotter, övriga roller spelas av marionettdockor. ”Från början var filmen tänkt som en anspråkslös dokumentär om en dag i min dotters liv, då jag var pappaledig. Jag var fascinerad av hennes energi och kunde sitta som förstummad och titta på henne. Jag ville visa henne i några alldagliga situationer - när hon åt, sov, kröp omkring. Men sedan växte projektet” säger Johannes Nyholm själv.

Las Palmas har rönt stor framgång och fått flera prestigefyllda priser på filmfestivaler världen över samt en guldbagge för bästa kortfilm 2011. Filmtrailern till Las Palmas är dessutom ett Youtube-fenomen som idag har setts av nästan 17 miljoner människor från hela världen, vilket gör den till en av de mest visade svenska filmklippen någonsin på internet. Under 2011 var den dessutom den tredje mest visade filmtrailern i världen på Youtube i hård konkurrens med alla Hollywoods blockbusters.
Johannes Nyholm är född 1974. Bor och arbetar i Göteborg. Han är utbildad bl.a. på Konstfack och Konsthögskolan Valand. Hans filmer har visats på utställningar och festivaler världen över, bland annat på Cannes, Sundance, Moderna Museet och Konsthallen, Skövde Kulturhus.

More information:
www.skovde.se/Kultur

Upcoming Exhibition

Contact

email

info@gallerimagnuskarlsson.com

phone

+46 8 660 43 53

address

Fredsgatan 12 • S-111 52 Stockholm, Sweden

instagram

Follow us on Instagram

gallery hours

Tuesday–Friday 12.00–5.00 pm
Saturday 12.00–4.00 pm
and by appointment.

hellvi kännungs

hellvi.blogspot.com

le manoir

www.lemanoirbanyuls.com