Kent Iwemyr

The Painting Genius / Målargeniet

7.11 2015–17.1 2016, Västerås Konstmuseum, Sweden

In Kent Iwemyr’s paintings, little stories evolve. Love and dreams, but also dark treachery and shattered illusions, and those slightly hapless, lonely and eccentric people he portrays with such melancholy and a large portion of humour.

More information:
vasteraskonstmuseum.se

Svenska: 

I Kent Iwemyrs målningar växer små berättelser fram. Om kärlek och drömmar men också om nattsvart svek och brustna illusioner. Där finns de lite kantstötta, ensamma och egensinniga människorna som skildras med vemod och en stor portion humor.

Kent Iwemyr är född 1944. Han bor och är verksam i Hallstahammar. Utbildad vid Konstfack i Stockholm. Han har bland annat ställt ut på gallerier i Sverige, Tyskland, Italien, Luxemburg, Schweiz och USA. Med utställningen Målargeniet gör han sin första separatutställning i Västerås konstmuseum.

”1992 debuterade Kent Iwemyr på Galleri Magnus Karlsson i Västerås. Då 48 år gammal hade han mestadels arbetat som bildlärare efter en utbildning på Konstfack. Han återtog bildspråket han hade som tonåring och började sin berättelse om människor som finns i hans närhet. Med en uppriktig kärlek till det aviga och säregna, och en önskan att ge det en röst, har han skapat en egen plats i konstlivet. I en tid av likriktning och jakt efter perfekta…”

Mer information:
vasteraskonstmuseum.se
Se ett inslag på SVT!
Hör ett inslag på SR!

Upcoming Exhibition

Contact

email

info@gallerimagnuskarlsson.com

phone

+46 8 660 43 53

address

Fredsgatan 12 • S-111 52 Stockholm, Sweden

instagram

Follow us on Instagram

gallery hours

Closed for the summer

hellvi kännungs

hellvi.blogspot.com

le manoir

www.lemanoirbanyuls.com