Lisa Jonasson

Rotpost

10.9 2016, Kulturnatten, Uppsala, Sweden

From Press Release (in Swedish only):

Fyra diaprojektorer, magasinens karuseller är fulla med sammanlagt trehundratjugofyra diabildspreparat. Mellan diaramarnas glasskivor pressas lavar, trassliga lövfragment och frön, som sammanfogats med detaljer av klippt papper. Genomlysta blir de till nästan svartvita detaljrika bilder. I det här verket har jag gått in i naturens former och sett människan, jag har använt död natur men sett liv.

Löven, prickiga av ätna hål, påminner mig om inuti kroppen, håligheter och mörker.
Det är något trösterikt med att de där silkespapperstunna bladen, nästan multnade, har kvar sina nerver. Och laven öppnar sin hand för mig och visar sig ha känsliga piggar runt sina fingrar, när jag rör dem är det omöjligt att låta bli att se det som en smekning. Fibrer som torkat till en tuss och stelnat berättar om rörelse. Jag känner mig som en arkeolog, tror mig vara i ett folktomt mikro-Pompei när jag närsynt pillrar upp en sluten torr blomkalk.

Under Kulturnatten i Uppsala visas Preparat i mörkret utanför Konstmuseet. Matti Kallioinen kommer ljudsätta det live, och jag improviserar ytterligare ljusbilder mot fasaden med overheadapparater.

Lisa Jonasson, september 2016

More information:
www.uppsalakonstmuseum.se

Upcoming Exhibition

Contact

email

info@gallerimagnuskarlsson.com

phone

+46 8 660 43 53

address

Fredsgatan 12 • S-111 52 Stockholm, Sweden

instagram

Follow us on Instagram

gallery hours

Over Easter:
Thursday 12.00–5.00 pm
Friday Closed
Saturday Closed
Sunday Closed
Monday Closed
--
Tuesday–Friday 12.00–5.00 pm
Saturday 12.00–4.00 pm
and by appointment.

The gallery is currently open regular hours. We are following the guidelines from the Public Health Agency of Sweden. A limited number of visitors (5) will be allowed in the gallery. We therefore kindly ask you to have patience if waiting time arises on certain occasions.

hellvi kännungs

hellvi.blogspot.com

le manoir

www.lemanoirbanyuls.com