Maria Nordin

Encounters

16.1–24.3 2020 Passagen, Linköping, Sweden

From press release:
(in Swedish only)

Utställningsåret på Passagen inleds med Maria Nordins utställning Encounters! Utställningen invigs på Passagen den 16/1 kl. 17.00 av konsthallschef Lars-Ove Östensson.

Maria Nordin (f 1980) kommer ursprungligen från Linköping, men lever och verkar idag i Stockholm. Hon arbetar i huvudsak med akvarellmåleri och har utmärkt sig genom sina oerhört realistiska motiv.

I Maria Nordins bildvärld är kroppen alltid i fokus, eller snarare en kroppslig upplevelse. Hon använder sig av fotoförlagor men avbildar inte personer rakt av. De flesta verken är uppbyggda av flera foton som konstnären satt samman; en arm hämtas från en person, ett ansikte från en annan och så vidare. Det är aldrig den enskilda individen som avporträtteras, utan kroppen, människan, blicken och samspelet däremellan.

Utställningstiteln Encounters anspelar på de möten som sker i många av verken men även – vilket är minst lika viktigt – mötet mellan verk och betraktare. Målningarna är ofta utförda i naturlig skala, eller större. Med det stora formatet vill Nordin leda in oss betraktare till en fysisk upplevelse. Det som händer i mötet mellan betraktaren och målningen är en del av verket - när betraktaren blir betraktad - eller är det tvärtom?

I utställningen visas verk från olika bildserier, utförda de senaste åren, samt några helt nya verk.

I det nya verket ”Hands to Feet Pose” skildras mötet mellan händernas fingrar och skornas klackar. Det vackra ställs mot det obehagliga, vilket är ett återkommande drag i Nordins konstnärskap.

Mer info om utställningen: www.linkoping.se

Läs en artikel i Östgöta Correspondenten
Läs en recension i Östgöta Correspondenten
Läs en recension på Omkonst

Upcoming Exhibition

Contact

email

info@gallerimagnuskarlsson.com

phone

+46 8 660 43 53

address

Fredsgatan 12 • S-111 52 Stockholm, Sweden

instagram

Follow us on Instagram

gallery hours

Tuesday–Friday 12.00–5.00 pm
Saturday 12.00–4.00 pm
and by appointment.

The gallery is currently open regular hours. We are following the guidelines from the Public Health Agency of Sweden. A limited number of visitors (8) will be allowed in the gallery. We therefore kindly ask you to have patience if waiting time arises on certain occasions.

hellvi kännungs

hellvi.blogspot.com

le manoir

www.lemanoirbanyuls.com