Niklas Eneblom, Varbergs Konsthall, Sweden

Participating artits:

Annika Liljedahl, Marja-Leena Sillanpää, Mandana Moghaddam, Bella Tinghammar, Roj Friberg, Richard Vogel, Eva Björkstrand, Beth B, Niklas Enblom, Leif Holmstrand, Börje Almquist, Lenke Rothman, Johanna Ekström, Katrine Helmersson, Karin Broos, Leif Claesson, Ola Åstrand, Kerstin Danielsson, Roland Persson, Lena Mattsson, Ester Henning, Kennet Klemets, Dana Sederowsky, Elisabeth Moritz and Bo Melin.

Curator:
Ola Åstrand

Petra Lindholm, Västerås Konstmuseum, Sweden

From Press Release (in Swedish only):

Filmen är inspirerad av konstnärens faster Anne Marie, som bodde i Finland i början av 1900-talet. Hon var förlovad med en rysk man, som tvingades fly till Paris under den ryska revolutionen. Anne Marie blev ensam och hörde aldrig från honom igen. I filmen möter vi Anne Marie som ung kvinna, sedan som en medelålders kvinna och så småningom som en gammal dam. Petra Lindholm har komponerat och framfört musiken till filmen, och hennes låt guidar oss genom kvinnans livshistoria.

Lars Arrhenius, Sånger från samhället, New Record

From Press Release (in Swedish only):

“Sånger från samhället” är ett skivalbum av Lars Arrhenius, Eric Ericson, Goran Kajfeš och David Österberg. Skivan finns som vinyl och digitalt på Spotify och är en musikalisk vidareutveckling av sällskapspelet ”Välkommen till samhället”. Albumet möjliggör att dansa till bland annat låtarna JAS, Import – Export och Statistiska centralbyrån.

Konvolutet består av ett infrastrukturlandskap och ett flödesschema som gör det möjligt för skivans innehavare att orientera sig i samhället.

Sara-Vide Ericson, Offkonsten! c/o Teatergalleriet, Uppsala, Sweden

From Press Release (in Swedish only):

Kulturnämnden vid Landstinget i Uppsala län utdelar årligen ett antal kulturstipendier. Stipendierna är avsedda att stödja och uppmuntra förtjänstfulla insatser inom skilda områden såsom litteratur, musik, bildkonst, teater, dans, folkbildning och konsthantverk, eller för dem som gjort en betydande kulturell gärning. Sara-Vide Erikson har tilldelas Landstinget i Uppsala läns konstnärliga utvecklingsstöd för sitt konstnärliga arbete.

Pages

Upcoming Exhibition

Contact

email

info@gallerimagnuskarlsson.com

phone

+46 8 660 43 53

address

Fredsgatan 12 • S-111 52 Stockholm, Sweden

gallery hours

Tuesday–Friday 12–5 pm
Saturday–Sunday 12–4 pm
or by appointment