Helene Billgren, Mamma Andersson & Dan Wolgers

New Books and artist talk!

15.3, 5–7 PM, Galleri Magnus Karlsson, Stockholm, Sweden

From Press Release (in Swedish only):

Galleri Magnus Karlsson har glädjen att bjuda in till en kväll med böcker och konst. Vi presenterar tre bokprojekt där galleriets konstnärer –Helene Billgren, Mamma Andersson och Dan Wolgers – är inblandade. Kom och bläddra, träffa konstnärerna och köp signerade exemplar! Vi visar också verk av dessa konstnärer i galleriets inre rum. 18.00 ges dessutom en visning av den aktuella utställningen Under horisonten av Johanna Karlsson, Petra Lindholm och Susanne Johansson!

Varmt välkomna!

--

HELENE BILLGREN
Svenska illustratörer och konstnärer
Orosdi-Back

I boken ligger tonvikten på Helene Billgrens objekt. De små, av henne omhändertagna och återvunna sakerna. Verk som inte har fått så mycket uppmärksamhet tidigare.

”Folk har så svårt att se små saker och små saker är min specialitet.” säger Helene.

Texterna är skrivna av Annika Öhrner och Sara Teleman.
Denna bok ingår i Orosdi-Backs serie Svenska illustratörer och konstnärer. 

Orosdi-Back

--

MAMMA ANDERSSON m.fl.
Grannar
Novellix

Vad är egentligen en granne – är det en främling, vän eller fiende? I Novellix Grannar skriver nio författare på temat. Bakom novellerna står Elsie Johansson, Kim Thúy, Lars Norén, Josefine Klougart, Augustin Erba, Merethe Lindström, Aris Fioretos, Kjell Westö och Lydia Davis. Konstnären Mamma Andersson har skapat omslagen och förordet är skrivet av journalisten Jan Gradvall. 

Böckerna är samlade i en fin presentbox och rymmer berättelser om samhörighet och främlingskap, där erfarenheter både kan föra oss samman och skilja oss åt. Alla är vi grannar med varandras liv.

Idé & projekt: Margareta Petersson.

Novellix

--

DAN WOLGERS / LENA ANDERSSON
Egentligheter
Albert Bonniers Förlag

Egentligheter är en utställning av författaren Lena Andersson och konstnären Dan Wolgers som visas på Spritmuseum i Stockholm t.o.m. 17 april. Konstverken och texterna finns nu samlade i en bok utgiven av Albert Bonniers förlag.

Den ena är med sin intellektuella skärpa och rörlighet en av vår tids intressantaste författare. Den andre är en av sin generations mest tongivande konstnärer. När Lena Andersson och Dan Wolgers nu samarbetar blir släktskapet uppenbart. De delar samma strävan efter klarhet, samma sakliga inställning till konsten och tillvarons beskaffenhet. Denna bok består av bild och text, som tillsammans får världen att träda fram – i sin egentlighet.

Albert Bonniers Förlag

Upcoming Exhibition

Bella Rune

Digging

12.3—16.4 2022

Contact

email

info@gallerimagnuskarlsson.com

phone

+46 8 660 43 53

address

Fredsgatan 12 • S-111 52 Stockholm, Sweden

instagram

Follow us on Instagram

gallery hours

Tuesday–Friday 12.00–5.00 pm
Saturday 12.00–4.00 pm
or by appointment.

hellvi kännungs

hellvi.blogspot.com

le manoir

www.lemanoirbanyuls.com