Niklas Eneblom

Withdrawal

17.4–5.5 2021, Galleri Thomassen, Göteborg, Sweden

Niklas Eneblom – Withdrawal

För en konstnär kan en coronaisolering väldigt mycket likna det vanliga arbetet i ateljén, med långa perioder av ensamarbete vid stafflier och arbetsbord. Efter en tid upptäckte Niklas att flera av verken såg ut att handla om att dra sig tillbaka till isolerade platser, och att skapa sig en tillvaro skilja från övrig befolkning.

Förutom nya målningar visar Niklas i “Withdrawal” ett antal modeller av byggnader, till största delen konstruerade av de kartonger varor man beställer under en pandemi är förpackade i.

Niklas Eneblom (f. 1964) bor och är verksam i Stockholm. Han tog sin MFA vid Akademi Valand (1996). Niklas Eneblom har haft separatutställningar på bland annat Galleri Thomassen, Galleri Magnus Karlsson, Stockholm, Thimas/Westling Gallery, Karlstad. Han har även deltagit i utställningar runt om i Europa och på flera konsthallar i Sverige. Niklas Enebloms verk finns representerade i Göteborgs Konstmuseum, Västerås Konstmuseum, Sammlung Goetz, Munchen, Norrköpings Konstmuseum och hos Statens konstråd mfl.

“Withdrawal” är Niklas Enebloms fjärde separatutställning på Galleri Thomassen.

Mer information: www.gallerithomassen.se

Upcoming Exhibition

Contact

email

info@gallerimagnuskarlsson.com

phone

+46 8 660 43 53

address

Fredsgatan 12 • S-111 52 Stockholm, Sweden

instagram

Follow us on Instagram

gallery hours

Tuesday–Friday 12.00–5.00 pm
Saturday 12.00–4.00 pm
or by appointment.

hellvi kännungs

hellvi.blogspot.com

le manoir

www.lemanoirbanyuls.com