Maria Nordin

Review in Dagens Nyheter

A review of Maria Nordin’s current solo exhibition Follow the Line in Dagens Nyheter by Sebastian Johans (in Swedish only):

Suveränt målade kroppar

Slängande hår blir en cirkel. En fladdrig skjorta förstärker axlarnas rektangel. En kropp lutar sig fram över en möbel och antyder en vass nittio graders triangel. Tre andra står på alla fyra och trycker krumt sina nackar mot en kub, som om de försökte imitera formen.

Maria Nordins suveränt målade kroppar i akvarell kan sägas kombinera André Lhotes milda, geometriskt sökande kubism (aktuell på Waldemarsudde) och Erwin Wurms levande ”One minute sculp­tures”, som har lockat storpublik till Österrikes paviljong under årets Venedigbiennal.

Men i ”Follow the line” på Galleri Magnus Karlsson (t o m 8/10) är Maria Nordins utdragna, androgynt obestämda gestalter också sina egna. I den fint sammanhållna utställningen tycks de i än högre grad än tidigare var sysselsatta med att definiera gränserna mellan jagets kärl och omgivningen.

Medvetandet är som bekant hjälplöst fångat i sin bunker av kött. Och det finns en självklar men kanske inte uppenbar logik i att bestämma kroppens form som en hanterlig pusselbit för att – i bästa fall – kunna haka fast den i världen.

Nordins kroppar jagar både autonomi och sammanhang, och det är en smittsam dröm.

Full text

Upcoming Exhibition

Contact

email

info@gallerimagnuskarlsson.com

phone

+46 8 660 43 53

address

Fredsgatan 12 • S-111 52 Stockholm, Sweden

instagram

Follow us on Instagram

gallery hours

Tuesday–Friday 12.00–5.00 pm
Saturday 12.00–4.00 pm
and by appointment.

hellvi kännungs

hellvi.blogspot.com

le manoir

www.lemanoirbanyuls.com